Fuzbal Pepi


Fuzbal Pepi je naš sosed.
Noge na O in lase čez plešo. Mislim, on je model česanja las čez plešo. Tanek glavnik namoči v gel in si potegne lase z ene strani glave na drugo stran. Potem vse skupaj pospreja z ultra strog utrjevalcem in voila – pričeska je tu. Bi ga vprašala, pa si ne drznem, če on res verjame, da se ne vidi da je – plešast?
Sploh, ko se z motorjem odpelje do Hartwegerce po nakupih mu lasje že za prvim ovinkom mahedrajo po rami. Ampak moram pa priznati, da je on edini, ki mi poživi nogometne tekme vaške lige. Bele noge v predolgih sintetičnih hlačah, majica z logotipom “Šoder jama je ena sama” in v vetru plahutajočih štirih laseh. Sicer mi pa pri fuzbalu itak nikoli ni nič jasno. Vsi se prepirajo ali je bil ofsajd ali ne? Pa kak ofsajd?
Pa potem pri hokeju, ki ga na Fakker Seeju pozimi igrata moja sinova. Bodiček? Hrošček? Ne poznam nikogar, ki bi se tako pisal v Pliberku. Pri drsanju obvladam vsi ritenbergerje in epruvete, vem kaj je favl in Zidanu dam čisto prav, da je tistega s piščančjimi prsmi nabil v čelo. Pa na internet tudi znam it, mejle pošiljat, zdaj celo vnukom pripenjam pošopane slike sosedovih pujskov, ki so jih lani brez dovoljenja jahali po štali. Narisala sem jim dolge čekane in krvavo sled po gobcu, da izgledajo pravi merjasci in upam, da se jih bodo mulci drugo leto bali kot hudič križa.
Ampak ofsajd bo zame ostala večna neznanka in Bodički in Hroščki se še zdaj niso priselili v Pliberk. Sicer se je ena cela vas Poljakov priselila na Gmajno, a kolikor vem se oni pišejo Diarezy. Je zadnjič pisalo v časopisu Grusse und kusse aus Karnten, da so menda vsem sosedom pokradli spodnje perilo, ki se je čez noč sušilo zunaj. Dobili so jih, ko je eden predstavnik družine Diarezy ponoči strašil po parku. Odpel je plašč in našemu učitelju salse Diegu pokazal spodnje hlače.
Na Diarezyjevo nesrečo so bile točno te spodnjice last Diega.
Poslala mu jih je mama s Kube.
Na njih je namreč pisalo: ” Dolce in Havana”.

Kategorije:TETA IZ PLIBERKA
%d bloggers like this: