Tapas kruhki


Tapas kruhke bi lahko prevedli kot kruhke za predjed. Čeprav jih potem še kdo z veseljem gloda za medjed, nadjed in zajtrk.

Priprava je sila enostavna.
In sestavine so skoraj zmeraj pri hiši.
Kmalu boste ugotovili, da ni nujno, da so sveže.

SlikaKruh narežeš na kolute. Lahko vzameš tudi toast.
V skodelici zmešaj nasekljan česen zmešan z olivnim oljem, soljo in poprom.
Kruh najprej rahlo popeči v pečici.
Premaži z mešanico v olivnem olju.
Čez položi tanko rezino paradižnika in čez paradižnik posuj nariban sir.
Če nisi na dieti, zmešaj sir z jajcem in prelij čez paradižnik.
Zapeči, da jajce zakrkne, sir se stopi in hrustljavo zapeče.
Če pa želite lahko čez položite še rezino pršuta.

Lahko jih pripravite na žaru kot predjed. Lahko so zajtrk za ljubimca v nedeljo zjutraj.

Improvizirajte, uporabite domišljijo! S kruhki, mislim. Pa tudi z ljubimcem…

Kategorije:LISICA KUHARICA
%d bloggers like this: