Skutina torta za mlade mamice. Pa vse ostale tudi!


Zakaj za mlade mamice?

Ker bodo vse sestavine našle v hladilniku. Kar pomeni, da odpade izlet v trgovino z vreščečim piščancem pod roko.

Kot ste pri meni že navajeni, so moji recepti zelo preprosti, ni veliko packarije, za kalorije pa ne odgovarjam.

Tale torta je moja najljubša že od nekdaj. Ker je zelo sveža, ni presladka in jo lahko vsak priredi po svojem okusu.

Osnovni recept je tak:
16 albert keksov – še sploh veste kakšni so albert keksi? Saj sploh ne vem, če še obstajajo. Ampak retro je in, zato bodo ostali albert keksi!
1/3 jogurtnega lončka masla
1/2 kg nepasirane skute
2 rumenjaka
1/2 jogurtnega lončka sladkorja
eko limonina lupina
1 vanilij sladkor
2 stepena beljaka

2 kisli smetani
2 žlici sladkorja
1 vanilij sladkor

Albert kekse daj v vrečko in z njo nekjakrat pošteno trešči po pultu, toliko, da se zdrobijo na mini koščke. Lahko jo tudi povaljaš z valjarjem. Namesto navadnih keksov lahko uporabiš polnozrnate. Vsuj jih v večjo posodo in dolij stopljeno maslo. Maso nadevaj v namaščen tortni model. Dobro jo “natučkaj” po dnu in pazi, da ni nikjer nobene luknje.
Zmešaj skuto, sladkor, naribano limonino lupino, vanilij sladkor in na koncu dodaj stepena beljaka. To maso vlij v tortni model čez “dno” iz keksov in masla.

Na 180° peci približno pol ure. Toliko, da se na vrhu rahlo zapeče.

Medtem zmešaj kisli smetani s sladkorjem.

Ko se torta ohladi, jo prelij še z namazom iz kisle smetane in daj nazaj v hladilnik. Počakaj, da se smetana na vrhu ohladi in strdi. Ko je vrhnja plast strjena, lahko po njej rišete z vilicami poljubne vzorce , lahko jo pustite lepo gladko ali pa pustite otročku, da v njej pusti svoj odtis dlani.

V obodobju svežih gozdnih sadežev, lahko po vrhu posujete sveže borovnice ali gozdne jagode.
Možnosti imate nešteto.

Prav tako ni nujno, da jo delate v obliki torte, lahko jo pečete v navadnem pekaču. Pozorni bodite le na to, da vam mase ne zmanjka. Najbolj preprosto je, da sestavine podvojite in se tej smrtni nevarnosti tako izognete v velikem loku.

Pa dober tek!

Kategorije:LISICA KUHARICA, LISICAMICA, FACEBOOKA KRALJICA

Komentiraj!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: