Najboljši žur v mestu


Iskreno upam, da ima vsak izmed vas svojo klapo. Tiste nasmejane spremljevalce življenja, ki delajo probleme manjše in brezvezne dni polne nepozabnih spominov… Tudi takih, ki se jih ne zjutraj ne spomniš…

Odmislimo plazenje na Nanos, smučanje skozi neprobojno steno megle in spomladanski tek med presušenimi obsedenci z zdravim življenjem. Včasih je treba narediti vse tisto, kar se ne sme. Spiti vse, kar ni prišraufano, in skaditi vse, kar vsaj na kilometer spominja na čik.

Je pa res, da stiskanje pod gobico ni vredno spodobnega človeka. V eni roki imaš primrznjen kozarec vina, v drugi se ti trese cigaret, mimoidoči pa te gledajo s pomilovanjem v očeh. Marš!

Zato vam predlagam najboljšo možno rešitev: žurko s konceptom!

Kje?Klub gurmanov Skaručna. Pa ne tista uiber znana gostilna, kjer se je mastil Pavarotti, temveč nikoli odprta gostilnica za njo.

Šank? Pokroman.

Apertitiv? Obvezen.

Predpasnik? Vsak dobi svojega.

Jedilnik? Vse kar ti srce poželi. Od domače salame do pečene gosi v krušni peči. Juhe. Kruhi. Štruklji. Namazi. Solate. Meso. Pečeno in surovo. Jastogi. Najprej živi, potem kuhani. Začimbe? Tudi tiste, za kater nisem še nikoli slišala.

Glasba? Za plesat!

Kajenje? Dovoljeno.

Kdo kuha? Vsak je dobrodošel! In vsaka dobi poljub na lice. Na Facebookovi strani Kluba gurmanov Skaručna edino preverite, če pride tudi vaša bivša. Takrat obisk odsvetujemo. Marko je namreš znan po svojih ostrih nožih.

Kako poteka? Aperitiv, sekljanje, kozarec vina, juha, kozarec vina, potem se melje, stepa, pasira, kozarec vina…. Ob vsem tem strašno prijetnem delu, je veliko časa za debate. In smeh. Predvsem veliko slednjega.

Zelo pomembno? Si pri koritu spoznavanja ljubiteljev dobre hrane. Ženske si lahko izberejo moškega po svojih kriterijih.

Na voljo imajo moške, ki znajo sekljati čebulo. To so neustrašni borci, ki se ničesar ne ustrašijo – zakona, otrok in sitne tašče. Zagotovo so vredni vsaj enega testnega kroga.

Potem so tu tisti, ki znajo mešati majonezo iz zapestja. Pri takem se ti ni treba bati, da ti bo kratil spanje. Če ne boš za akcijo, ima tisti pravi gib, da si bo znal pomagati sam…

Predvsem pa sem prepričana, da bo največji naval na tistega frajerja, ki bo znal mesiti testo za kruh. Pod njegovimi prsti bo krasno vzhajal in s tem interes žensk, da zmesi tudi njihov… hrbet.

Moški bodo zagotovo navdušeni nad žensko, ki se bo javila, da pomiva posodo. Ta bo prva zginila s tržišča.

Kakorkoli obrneš, je to žuranje s konceptom zagotovo najboljše ubijanje več muh na en mah. Lahko tudi z loparjem za kruh.

Če ne bo hotela iti s tabo, imaš dve možnosti:

a.) jo lopneš z loparjem po glavi in vlečeš domov

b.) jo pelješ za šank in postrežeš steklenico malinovega šnopsa.

Zmaga je zagotovljena. Saj veste, kako to gre – ljubezen gre res skozi želodec!

 

 

Kategorije:PAVLA ŠVOHOznake: , , , , , , , , , , , ,

3 comments

  1. “spomladanski tek med presušenimi obsedenci z zdravim življenjem” – upam, da to ne leti name 😉

  2. če si Sušec, še ne pomeni, da si presušena… nisi pa daleč stran:)

  3. ovo ce biti odlicno

Komentiraj!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: