Kdaj se špricanje šole res splača? Z gostilniškimi športi do novih zmag…


Kolikorat sem že rekla, da nas v šoli niso učili uporabnih stvari?

Kako so v šoli lahko slepo verjeli, da nas bodo vsakodnevno potrebnih veščin, naučili kar doma?
Osvajanja, kuhanja, ljubljenja in vzgoje otrok?
Edino, kar pride prav iz šolskih klopi, je prebiranje Cankarja otrokom. Zagotovo po par minutah padejo v nezavest.

Prepričana sem, da bi pri spoznavanju novih ljudi in potencialnih grelcev postelje, prav prišlo odlično igranje namiznega nogometa. Ali biljarda. Pogojno tudi ping ponga in fliperja. Vse to so luštni gostilniški športi, kjer se ob poplavi adrenalina, kar iskri od prvinskih čustev. Dva, ki sta dober tim v namiznem nogometu, bosta zagotovo dobra vozila skozi življenje. Enako tekmovalna, podobno zapita, z enakimi interesi do zabijanja večerov.

V šoli so nas učili popolnoma napačne športe. Tek, nogomet, plavanje, odbojka. Halo? Ne poznam bolj osamljenega športa od plavanja.
Ki pa ga lako nadgradiš s surfanje, vejkanje, smučanjem na vodi. Lepo telo je zagotovljeno, v kombinaciji z akrobacijami pa žanješ poglede občudovanja.

Punce, ki se vse ene zariple podijo za žog, se ob njej parkrat postavijo na glavo in namesto na gol brcajo na koš, niso posebej privlačne. Izjemoma, če si za partnerico želiš dekle, ki bo stala v golu in branila tvoje strele na gol. Dobesedno. Dvomim, da bosta prišla v drugi krog zbiževanja. Sploh, če bo ona imela čisto modre noge  in razbito koleno.

Tek? Komaj čakam, da se zapodim za mišičastim tekačem, ki v pajkicah razkriva konjsko premoženje. Prvič, po 100 metrih me lahko odnesejo na nosilih, drugič, mokre štrene las in tresoče noge niso ravno podoba, ki bi veliko obljubljala.

Odbojka bi še šla, a da bom na plaži skakala in se zaletavala v lastne joške, no, ne bo šlo.

Veliko več šans imam v gostilni.
Nežna pikica z rahlo izgubljenim pogledom, ki se tresoča postavi ob namizni nogomet in bjondasto gleda, je moškim zagotovilo za par zastonj rund piva. Ha! Malo morgen! Pošteno zagrabi ročke, se mačje premika, šiba žogo med svojimi figurami in jo zabije v nasprotnikov gol – foka! Ni moškega, ki ne bi počepnil. In z veseljem plačal njeno rumkolo.

Biljard je odličen šport za dekleta z večjim oprsjem in dolgimi nohti. Ko se zvira po mizi, kao, briga me, če mi pol joške gleda ven, ker jaz sem profesionalka, je pot do zmage res pisofkejk. Pa rečite joškom nelojalna konkurenca, če želite, mi gladko dol visi. Z leti res vedno bolj…

Tudi ping pong na žuru je kul. Ko flegma zafelšaš žogico čez mizo, se končno izplačajo vse zime, ki si jih preživela v Domu borcev in se izgoibala letečim loparjem. Tisti šentjanški gib imaš v krvi. Je ni pijače, ki bi ga utopil. Divji kriki in skoki ob zmagi so podobni rjovenju mačke, ki se goni. Ni teorije, da bi odšla domov neopažena.
Boš pa zagotovo osovražena.
Ženske te bodo prezirale, ker si nadgradila njihovo dogočasno miganje na plesišču. Kateri moški se pa še zvira po plesišču, če lahko mišice razkazuje na domačem teritoriju?

Še nasvet za punce, ki so vestno hodile v šolo: namesto novih štiklov si kupite namizni nogomet…

Kategorije:PAVLA ŠVOHOznake: , , , , , , , , , , ,

Komentiraj!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: