Moški s pravim korakom


Izumirajo. Pregovorni lovci so sami sebi odstrelili jajca. Znanstveniki krivijo pesticide, psihologi mame, jaz pa trdim, da smo za to krive njihove prijateljice.

Ker jim vedno odnašamo riti. Z njimi se družimo, ko jim je dolgčas. Jih tolažimo, ko jim je hudo. Nosimo pomaranče, ko jim kaplja iz nosu. Pazimo, da jih amazonke ne pojedo za zajtrk in jim predstavljamo svoje prijateljice. Dokler jih ne zmanjka. Meni in njemu. Vabimo jih na žure in že od daleč zavijamo z očmi, ko za šankom koketirajo mladoletnicami. Jih zjutraj poslušamo, da se z njimi niso imeli kaj pogovarjati. In nikoli ne rečemo, »saj sem ti rekla«!

Stopicljajo na mestu v prevelikih čevljih in se spotikajo ob lastne vezalke. Me pa jih pobiramo vsakokrat, ko se prekucnejo na nos. Najbrž bi bil že čas, da jih enkrat pošteno sunemo v rit in jim povemo, kar jim gre. Da jih lahko na samotnih sprehodih po Pokljuki  kvečjemu povozi kak podivjan tekač na smučeh. Da na Nanosu lahko srečajo samo besne ženske. Da naj se že enkrat spustijo na realna tla in začnejo po njih korakati s samozavestnim korakom.

Ker moški so labilna bitja. Imajo preveč begave oči in tako obupno iščejo, da je vsaka, ki se jim nasmehne, potencialna mati njihovih otrok. Pa ni. Če bi bilo to res, bi bile branjevke vsak dan trikrat zaročene.

Čas je, da se vzamejo v roke. In začnejo oni voditi igro. Kdaj vas je kateri nazadnje povabil na nočno smučanje s Tolstega vrha? Kdaj se je on odločil namesto vas kaj boste kuhali? Kdaj so vam v obraz povedali, da so v uggicah vaše noge debele? No, rekli so mi že, da si za ta denar lahko kupim tudi čevlje! In kdaj so vas namesto na razprodaje odpeljali v striptiz bar?

Naj se vragi prestrašeni že enkrat postavijo na zadnje noge in glasno zarjovejo. Mogoče res ne bodo veš zrastli in so najvišji samo na še na koncertu Justina Bieberja. Vsaj od deklic… Lahko pa so v glavi večji. In močnejši. Samo naj si že enkrat, hudiča, upajo! Povabit pravo žensko na gin tonic. Tisto, ki si jo res želijo. In ne tisto, ki jo lahko dobijo.

Kaj pa vem, kdo je kriv. Smo ženske res tako strupene? Samozadostne in zaguljene? Zagotovo nismo. Je pa res, da smo kot psi. Zavohamo strah na kilometer in besno lajamo, ko nekdo prestrašeno spušča pogled in tako zardeva, da obstoji ves promet na Tržaški.

Moški, nehajte se zmrdovati nad brokolijem in cvetačo. Jejte vitamine, zagotovo bo po njih korak bolj strumen. No, pa saj to so vam že mame govorile. One že vedo… Sploh, če vam še pri tridesetih likajo srajce…

Kategorije:LISICAMICA, FACEBOOKA KRALJICAOznake: , , , , , , , , , , , ,

23 comments

 1. Word!
  Ampak ja, očitno ženske smo tako strupene… Slej ko prej se ena najde, ki mu reče ‘ne’, kar sploh ni nič posebnega. Dust yourself off and try again, kajne? Ampak kaj ko ta ‘ne’ takooo dolgo odzvanja v ranjenem egu…

 2. Povabit pravo žensko na gin tonic. Tisto, ki si jo res želijo. In ne tisto, ki jo lahko dobijo.

  TUKAJ JE BISTVO, KJE JE PROBLEM

 3. Bi rekel, da je to splošen problem zadnjih generacij; odsotnost občutka odgovornosti za lastna dejanja, situacijo in srečo. Dokler živijo v Hotelu Mama, se jim za realnost in lastno stanje ni treba zanimati, izven adolescentnih želj po boljšem plehu, denarja in ugleda med vrstniki.

  Problem je adolescenca, ki se nikoli ne konča. Tako imajo vsi opraviti z ostarelimi otroci, ki niso pripravljeni odrasti v moške.

 4. Ključno odgovornost nosijo ženske. Ženske imajo namreč ključno vlogo pri vzgoji. Vzgajajo mame, nato vzgojiteljice in učiteljice. Večina se s prvim moškim likom vzgoje sreča šele v srednji šoli in to je narobe. Tudi zato dečki v povperčju dosegajo slabši akademski uspeh. Težava pa je tudi v tem, da se družba preveč feminizira. Ženska postaja samozadostna. Vse več se govori o ometnem oplojevanju, vse več je mater samohranilk, sprejemajo se zakoni, ki so pisani na kožo feministkam. Govorim o kvotah v gospodarstvu, politiki itd. Kvote nekoga favorizirajo zgolj na podlagi sploa in ne sposobnosti. Od začetka recesije je v EU in ZDA trend, da je več brezposelnih moških kot žensk, ki tako prevzamajo tudi finančno breme. Potem imamo tu medije, ki moške prikazujejo v negativni luči in kot potrošni material. Ko poslušamo novice o žrtvah, se nikoli npr. ne pove, koliko je umrlo moških, vedno slišimo…bilo je 50 žrtev, od tega 20 žensk in otrok. Skratka, moškega se odriva iz vseh elementov družbe in se ga vse bolj prikazuje kot nepotrebnega. Posledica? Vse več poženščenih moških, ker izgubljajo identiteo oziroma se moškost v sodobni družbi kaže kot nekaj slabega. Vse več moških trpi za depresijo in posledica so samomori. Ste vedeli, da je po uradnih podatkih samomorilnost med moškimi v EU, v letu 2012 zrasla za kar 7x?

  Potem je tukaj še cel kup primerov diskriminacije moških, a se v tem primeru govori o pozitivni diskriminaciji, kar je norost. Pozitivna diskriminacija je še vedno diskriminacija in kot taka je negativna. Diskriminira se že otroke. Ne verjamete? Združeni narodi so do danes ženskam namenili že 5 uradnih mednarodnih dni, ki jih obeležujemo v vsakem letu. Jasno, najbolj poznan je 8 marec. Toda pozor, v letu 2012, so ZN 17.10 proglasili za mednarodni dan DEKLIC. Deklic! Ne otrok in ne dečkov? Zakaj nimamo mednarodnega dneva dečkov? So manj vredni? Si ga ne zaslužijo? Poglejmo še dva primera iz povprečnega dneva. Slovenija vsako leto podeli naziva Slovenec in Slovenka leta. Zanimivo, obe nagradi je letos dobila ženska in ni prvič, da je bilo tako. Zakaj? Je kriminal, če je nekaj namenjeno samo moškim? Zakaj morajo ženske povsod biti zraven? Zakaj je sprejemljivo, če je nekaj namenjeno samo ženskam, popolnoma nesprejemljivo pa je, če je nekaj namenjeno samo moškim? Ljubljanski BTC ima preko 420 trgovin. V celem BTC ni praktično ene trgovine, ki bi bila namenjena izključno moškim in tudi tam kjer so moški oddelki, se ti vztrajno krčijo. Pogosto govorimo o nasilju. Ves čas se govori o nasilju nad ženskami, o nasilju nad moškimi s strani žensk pa se ne gvoori, češ saj ga praktično ni. Kako pa vemo, da ga ni, saj do danes ni bila opravljena NITI ENA resna raziskava na to temo in posledično po liniji najmanjšega odpora, rečemo, da nasilja nad moškimi ni oziroma da je številka zanemarljiva. Feministke in poženščeni moški pravijo, da gre za simboliko, češ ženske so diskriminirane itd. in da je treba govoriti o ženski problematiki. Verjamem, da so in prav je, da se govori. Vsi smo kje diskriminirani od časa do časa, žal, vendar se danes slika obrača v škodo moških. Kot moški lahko povem, da si želim, da bi se javno govorilo o tej temi pa se ne, ker se ne sme. Ženske vedno pravijo, če so moški depresivni, naj govorijo o tem. A po mojih izkušnjah vsak moški, ki želi povedati kaj ga moti in pove kakšno kritiko na račun žensk, doživi verbalni stampedo.

  Nenazadnje pa feminizacija dela največ škode prav ženskam. Po vseh raziskavah je danes vse več žensk osamljenih, razočaranih, bolezni srca in ožilja med ženskami rastejo, prav tako stres itd. Je bil to cilj feminizacije? Mislim, da ne. Kot ste rade ženske cenjene, ljubljene in spoštovane, imamo to radi tudi moški. In nobeni ženski ne bo padla krona iz glave, če bo kdaj o moških rekla ali zapisala kaj pozitivnega. Zato sem zelo vesel tega bloga avtorice, ki je odprla resno temo, katero pa lahko rešijo primarno zgolj ženske.

  Za konec le še moj pogled kot moškega. Pravi moški je odločen, pokončen. Spoštuje in ljubi žensko, a se ji po drugi strani ne podreja. Ženska rabi odločnega moškega, a ga prav ženska kot takšnega uničuje. Nekoč je nekdo rekel…NE BOJTE SE MOŠKEGA, KI SI ŽELI OB ŽENSKI ZRAVNATI HRBTENICO, BOJTE SE ŽENSKE, KI ŽELI MOŠKEMU OPOGNITI HRBTENICO.

 5. Sem že pri enem blogu komentiral. Ženske niso nič krive. Vedenjski vzorci so psihološka posledica, ki je nastala zaradi opustitve tipičnih moških vedenjskih vzorcev, le-ti pa so posledica znižanega testosterona, na kar vplivajo pesticidi.

  Berite: BMZ – Prva od suhih krav, BMZ – Tembatsu. Če pa bi kdo želel debatirat o tem, pa naj me pocuka za rokav in udariva debato ob kakšnem dobrem pivu.

  Pa lahko noč!

 6. Ah dejte dejte dekline, ko pa nekdo strumno koraka s svojim korakom pa jokate, da nima dovolj cajta za vas ali pa mu zaradi lastnega strahu preprosto niste voljane slediti tja kamor gre.

 7. 🙂 te že najdem.

 8. drugi stavek me je pa nasmejal! ah, ja-itak nikoli dokoncana zgodba tele mosko-zenske zadeve…
  pies: tale blog stran je ze med mojimi priljubljenimi!
  hvala, Urska, da delis z nami 🙂

 9. Jaz mislim, da imaš do določene mere prav Mihec, samo, da pa je ključna za vzgojo pri otrocih ženska, samo delno drži. Otroci rabijo nujno moški vzor. V vrtcih je moških vzgojiteljev žal zelo malo (vem samo za en primer), ker je dosti moškim ego prizadet, da bi šli za vzgojitelja v vrtcih. Če je to ženska kriva, ne vem. Poklic vzgojitelja/ice je totalno podcenjen: “Ja, ena vzgojiteljica je pač”. Pa sama nisem vzgojiteljica, a sem slišala že veliko zaničljivih opazk za ta poklic, kot isto za pedagoški faks.

  Ženska je ključna pri vzgoji- s tem stavkom si sam sebe diskriminiral.

  Moška vloga v familiji ni dovolj jasna. Zakaj? Ne vem, ker se ne poglabljam v tak kompleksen družbeni problem.

  ZN – mednarodni dan deklic – to predvsem zaradi držav 3. sveta… – obrezovanje deklic je še vedno močno prisotno zaradi tradicije, ogromno jih še vedno letno umre zaradi tega in – prezgodnje poročanje deklic (15 letna za 16.000 dolarjev 80 letnem starčku, sem ravno zadnjič brala, mu je na poročno noč ušla in jo čaka smrt) – status ženske je še vedno obupen v nekaterih državah.

  Se pa strinjam da ste diskriminirani pri trgovinah, absolutno. Ampak tega se sploh ne more primerjat z gornjim problemom.

  Feminizem- vsi -izmi so radikalni. Nisem za pretiravanja.
  Umiramo pa vsi zaradi bolezni. Delam v zdravstvu, nikomur ni prizaneseno. Glavni faktor bolezni bo pa itak v naslj. desetletjih stres, v družini, v službi, s sabo, na delovnem mestu itd.

  Problem je vedno pri obeh in treba se je samo znat zmenit pa kdaj pa kdaj malo oko zatisnit – ženske in moški – in se RADI MET.
  Sama sem se že nekajkrat zalotila kako sem nehote potlačila ali ponižala mojega dedca. Moraš si to priznat ženska, da to delaš… ampak težko sam sebe vidiš. Gre le če se namerno opazuješ. Ampak moj dec je pa tudi tak, da se brani in dela demonstracije in gre v akcijo, pol je pa meni spet jasno… sam ne smete se pa it kake igrice en z drugim – bodite odkriti – vem, da večina manipulira in izrablja v SAMO SVOJO korist – ego je treba dat stran.

  Upam da tega, Mihec, ne vzameš kot verbalni stampedo, sam hočem povedat, da je enostransko gledanje na zadeve brez veze in res glupo. Pa čustva moreš zunaj pustit. Isti stavek naslovim tudi avtorici bloga. Pa oba morta delat… ne pa…ženska ključna vloga pri vzgoji – mogoče je pa ravno moški dodatek tisti, ki je ključen.

  Priporočam knjigo. Ženske so drugačne, moški tudi.

 10. Ponovno – v slovenskem prostoru edini vredni knjigi na to tematiko: BMZ – Prva od suhih krav in BMZ – Tembatsu.

  Zakaj je pomembna moška vloga? Zaradi edipalnega trikotnika. Vsak psiholog bi to moral vedeti in razumeti(!). Sam nisem psiholog, pa mi je pojem kot proces jasen in logičen tudi z empirično-praktičnega vidika.

 11. No evo zaradi takih sem pa raje sam.

  Uživam v življenju, delam kar mi paše in od nobene mi ni treba poslušati nobenih kritik….

  Pa še seksam lahko z vsako, ki mi da….

 12. Draga moja, preveč posplošuješ. Moški, ki bi tebi ustrezal, bi se takih kot si ti na daleč izogibal. Pa prav nobene potrebe ni, da je tako. Spoštovanje je pač dvosmerna cesta, na kateri si se znašla na napačnem pasu in voziš v napačno smer. Čas, da zaviješ na odstavni pas in pokličeš vlečno službo!

 13. se strinjam s teboj dragi kartofl this

 14. Vprašala si če ste ženske tako strupene?
  Odgovor je DA.

  Se dokaj strinjam z opisom moških, zdi se mi da je res vedno bolj tako. Ampak ženske ste del tega “problema”. Po eni strani želie da smo moški odločni, liderji, lovci… po drugi strani vam ni všeč če ne kažejo čustev, če niso romantični, če ne upoštevajo vašega mnenja….

  Moški že od mladosti gledamo svoje vrstnice ki cvilijo ob osladnih pesmih justina biberja in raznih osladnih boy bandov, ob gledanju twilighta…
  moškim sporočate da nočete nkeega mačističnegatovornjakarja mapak nekega nežnega čustvenega tipa, ki vas bo razumel…
  Ko se podoba moških v družbi spremeni, pa naenrkat hočete nasprotno, nekoga bolj surovega, nekoga bolj odločnega, nekoga ki si bo vzel kar bo hotel…

  Problem je da ženske same ne veste kaj bi rade in da ponavadi hočete enkrat to drugič drugo, predvsem pa ravno nasprotnok imate oz. vam je na razpolago.
  Če je moški preveč odločen in preveč “moški”, pol je problm da vas nič ne razume, da ne pokaže dovolj čustev, da je preveč hladen, da noče jest fakin brokolija ki mu ga ponujate…
  Ko vse to naredi, pa je naenrkat neodločna copata, ve pa rabite MOŠKEGA….

  In še glede prvega koraka.
  Na eni strani ženske govorite da je družbeno okolje naredil moški po svoje, da ste ženske zapostavljene v družbi, da hočete bit bolj enakopravne moškim, bolj neodvisne od moških… In posledično se družba spreminja v smeri kot si jo želite.
  In tudi pri prvem koraku se to pozna, saj ste enakovredne, v čem je problem če ve naredite potem prvi korak?

  In to je ta vaš paradoks, ta problem da ne veste ka bi rade, predvsem pa to kar bi rade sploh ni dosegljivo.
  Hočete enakorpavnost, večji vpliv, več besede, po drugi strani hočete odločnega moškega, ki vas bo vodil…
  Problem je da hočete da to dela samo v tistih trenutkih ko bi vam to zapasalo. Ko bi rabile nekoga da vas vodi bi vas naj vodi, naj bo odločen in možat, ko vam je do cartanja in romantike bi rade da je nežen kot mala muca….

  Praviš da hočete možate odločne moške, ki pa jih nikjer ni. Seveda jih ni, ker je lahko moški zares odločen, če hočete da je odločen samo takrat ko bi ve rade da je odločen, je to potem res odločnost?

  Ti bom povedal kje so zares odločni moški. Pojdi na kakšno postajališe tovorjakarjev, tam boš našla moškega ki ti bo brokoli ki mu ga boš servirala vrgel po tleh in odločno povedal da hoče da mu spešeč velik masten zrezek in da mu prineseš še hladno pivo ko greš spotoma v kuhinjo. Ko si te bo vzel ko mu bo, ko boš rekla “dragi grema v opero ali na blaet” pa te bo oslal v tri pm in raje doma gledal fuzbal in ga bo bolj malo brigalo če je tudi teb do tega ali ne. To je odločnost, to je možatost…
  To da hočete da je moški odločen in možat, samo takrat in na takšen način kot bi ve rade, pa sploh ni nobena odločnost.

  In to je tudi to, zaradi česar ne najdete takšnih moških kot bi jih rade. Ker tega ni.

 15. .
  .
  .

  preden preberete ta komentar, si ne pozabite pripeti varnostnega pasu ter nadeti čelade.

  .
  .
  .

  pa kakšne prijateljice, ne pričaj gluposti, lepo te prosim (v redu, če si bila bolj poetična s tem razmišljanjem, se ti opravičujem), in pa kakšne ženske, lepo vas prosim (nekdo je zgoraj omenil, da so krive ženske). za to smo krivi fantje in moški sami. pod kožo se imamo. moške. sami sebe. arhetipsko moramo odjebati pičke iz svojega življenja in oditi s prijatelji na lov, na pivo, v vojsko, na potovanje, na kurbe, na košarko, … potem pa se vrnemo, ustalimo, ko je to potrebno, si zaželimo nežnosti in poskrbimo za svojo družino ter jo branimo s svojim življenjem. ni pomembno, kdo je sopotnica, in če te izsiljuje s tem, kar navaja nek komentator nad menoj, je zmešana babnica, ki ji je usojeno biti sama. toda kaj, če je takšnih v človeštvu preveč? si pa to ne zasluži preživetja.

  napačno je razmišljanje, da so za večne lulčke krive slovenke. ne obešajmo tega slovencem, ki smo sicer res podobno kot makaronarji znani po cankarjanstvu (skozi zgodovino mora vsaka slovenka čim bolj posnemati mati božjo in čim manj skrivati svoje trpljenje pred svojimi sinovi) – kar cankarjevo družinsko drevo poglejte – nesfukani otroci so bili le najstarejši, pa še od teh je le hči (ne sin) imela otroke. cankarjanci niso problem, saj izumrejo – nimajo svojih otrok, ker ne zmorejo zdravega odraslega seksualnega življenja, ker jih je vse otroštvo posiljevala njihova sfukana cankarjanska mati in jim nosila dežnik na realko ter jim prinašala bele kave namesto cikorije, čeprav si je dejansko niso želeli in so le izsiljevali.

  zakaj smo današnji moški v razvitem svetu pičke? zakaj pokvarjene avtomobile, računalnike, telefone nosimo na servis in jih ne popravimo sami? saj jih ne moremo, ker niti sami sebe ne zmoremo popraviti. in to bo zaradi nas samih. sami smo krivi, da smo pičkice. poglavitnega pomena je odsotnost rituala oziroma pripravništva v svet moškosti. v plemenski družbi so starejši moški oziroma mentorji navadno dečka z dodeljevanjem posebnih nalog spremenili v moškega. tudi kakšen zob je odpadel, pa kaplja krvi kapnila, pa živci šli. kdo je celo umrl. mladenič je torej moral trpeti s svojim telesom in duhom. premagovanje bolečin sta ga izoblikovala v moškega. ko se je vrnil, ga mati ni prepoznala. imun na njene objeme, solze in drugo izsiljevanje s potuho (pasivno agresivnost). solze je zamenjala vztrajnost. še do nedavnega je to funkcijo opravljala jugoslovanska ljudska armada. to, dragi gospodje pičkice, je bila naša zadnja iniciacija. sam sem jo izpustil zaradi zdravstvenih težav in hkrati propada juge, zato ostajam pička, kolegi, ki jim je uspel veliki met, so večji moški od mene, ne jočejo, ne popuščajo solzam pasivno agresivnih maternic, ki jim želijo diktirati življenje. moški je izumrl. zato pa tudi ne bo več vojn. danes je vojska poklicna, kmalu se bodo za nas bojevali roboti, moški oziroma fantje pa bomo jokali in se objemali s svojimi prijateljicami. ko jih bo pa treba pofukati, pa ne bomo vedeli, kako in kaj – morda pa bomo svoje štafete mladosti tiščali kar v računalnike, tako kot moramo vse, na svoji poti v aseksualnost in transformacijo iz živali v prvinskega človeka, iz njega pa v stroj. deus seks mašina.

  če ženske želite moške (so v sloveniji sploh ženske ali pa morda le dekleta v večni adolescenci), jih pojdite iskati v manj razvite družbe. tja, kjer ni računalnikov in mode. že v bosni jih najdete pa morda pri nas na vasi, osamljene in zapite … če bi jih prijateljice resnično rade imele, jih boste našle.

 16. Hehehehe… lepa. 🙂 Še posebno ta del: “Arhetipsko moramo odjebati pičke iz svojega življenja in oditi s prijatelji na lov, na pivo, v vojsko, na potovanje, na kurbe, na košarko, … potem pa se vrnemo, ustalimo, ko je to potrebno, si zaželimo nežnosti in poskrbimo za svojo družino ter jo branimo s svojim življenjem.”

  Se popolnoma strinjam. V sodobni družbi ni več arhetipa moškega, ker takšno obnašanje pač ni družbeno sprejemljive v tej metroseksualni kozmopolitski družbi. Zadnji takšni so živeli kakšnih 100-120 let nazaj in so imeli košate brade in brke in so bili veliki (tudi provokativni) misleci ali pa na primer politiki v parlamentu Avstrijskega cesarstva (veste na primer, da so bili tam pretepi prav pogosti in da nekako nisi bil vreden biti poslanec v “našem” AO parlamentu, če nisi imel vsaj 100kg?). 🙂 Danes pa se najde nek Kacin in malce bolj po moško odreagira v parlamentu, pa je že cel hudič.

  Dejte no… te naše poženščene babnice v parlamentu ne znajo drugega kot obrekovat in si podtikat afere. Tipično dekliško obnašanje. Če bi imeli prave dece v parlamentu, bi bile stvari že davno poštimane.

 17. Res dober članek (14. marec) Veseli me, da sem vas našel. Lep pozdrav Mile iz Radelj ob Dravi

 18. Oprosti, nekaj te moram obvestit. Tale primer k si dala kolegica pa kolega k peca druge in ona mu svetuje… on je dejansko skrivno zaljubljen v nji in se spogleduje z drugimi, samo zato ker mu ona tako pravi! 🙂 …drgač tipi nimajo tako blizu ženskih kolegic (razen drugače usmerjeni).

 19. v njo ne v nji 😀 hehe …aja pa malo sem še prebrala komentarje in se mi zdi grdo, da krivite mame in vzgojiteljice, je čisto nesmiselno. Js bi rekla da je kriv odnos, ker nimamo odnosa do moških ampak jih kr vlečemo s seboj na razprodaje in prepričujemo kuk so dekliške stvari fajn in jih poučujemo o kozmetiki, da morajo uporabljat kremo za obraz pa tuš gel brez parabenov… ne pustimo jim biti moški. Do neke mere je normalno da jim težimo s temi stvarmi ampak glejte da vaši brati/fanti/moži zaradi tega ne postanejo “pičkice” in da se ne razpekmezijo. Pustite jim da se družijo s kolegi, da grejo na pivo, da gledajo tekmo in med tekmo kričijo in klejejo. Pustite jim nekaj moškosti, ni jih čisto treba met pod kontrolo. Če ne, se pa sprijaznite z razpekmezeno varianto moškega (torej se nehajte pritoževat).

  To, da mamice svoje sinčke razvajajo in se vedejo kot da majo nadomestek hčerke je pa nasploh žalostno in se bo dogajalo ne glede na to kakšni hormoni so kje, če je mati samohranilka ali pa ne itd.

 20. hehe, kar nekaj vas je dost lepo opisalo stanje danasnjih moskih…
  …jest lohk pa le recem, de v globoko v sebi vem, de sm odlocen moski (malodane HEROJ), sam moji ne upam pokvedat, de neb biu tepen :)))

Komentiraj!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: