Zdrava mera ljubosumja


Naj se moški še tako pridušajo, da smo babe čisto zmešane in si ves čas nekaj domišljamo, vztrajno pozabljajo na ženski 6. čut. To ni tisti čut, ki nas vleče po razprodajah, vsako jutro na tehtnico in v jok, niti ne botruje slabemu bočnemu parkiranju ali peki odličnih piškotov.
Vsemu naštetemu botrujejo vaja, lenoba ali razvada.
6. čut pa nezmotljivo začuti njegov fokus na zadnjici, ki je manjša in bolj čvrsta od tvoje. Ali smo se že tukaj zaklale? Večinoma smo ženske ljubosumne na mlajše in lepše. Ali moški mečejo oči res samo za njimi? Jih nikoli ne zmeša tista, ki je bolj bistra od tebe? Tista, ki se s kolesom bolj pogumno spusti z Golovca ali tista, ki piše lepše pesmi in na njene prsi gravitacija ne deluje? Zagotovo smo alergične na tiste, ki se jim v očeh prikazujejo tiči in njen erotični naboj ubija še rože okrog nje.
Kakorkoli, na tekmico se ne da gledati, ne da bi ti slina stekla po bradi. Napad ljubosumja je kot epileptični napad. Ne moreš se ga ubraniti in vedno useka nepričakovano. Predvsem za tistega, ki mu zakoplješ nohte v hrbet.
Poznamo več stopenj vohljanja in božanja ljubosumja v smeri dlake.

 1. Vohljanje po njegovem telefonu, medtem, ko se on tušira. Včasih je bilo to še lažje in si ga lahko prebrskala medtem, ko si je privoščil jutranji ritual na stanišču. Odkar je telefon njegovo žezlo na straniščnem prestolu, moraš biti bolj hitra. In temeljita. A ko boš našla SMS, ki ga je poslal mrhi, ki si jo vedno imela na sumu:« Te že pogrešam! Nočko!«, pripiši posledice sebi. Najprej se treseš, potem jočeš, ima te, da bi ji poslala Črnogorce na vrata, potem spiješ pol litra vina in je vse še hujše. Dokler ga ne dobiš v pest, si že čisto blesava in neartikulirano groziš, on pa te poskusi prepričati z najbolj logičnim izgovorom. »Pogrešam jo zato, ker mi je dolžna keš!« »Aja, kaj pa nočko? Meni nikoli ne zaželiš nočko!« Potem je vse na tebi. Boš verjela in požrla in se šele čez leta tolkla po glavi, ker si nasedla na najbolj blesavo foro in jo kupila, ker mu nisi hotela spokat kufrov?
 2. Brskanje po njegovih telefonskih izpiskih, ki jih je lastnoročno odnesel v kanto pred blokom. Pa se tega sploh ne bi spomnila, če te ne bi enkrat po krivici obsodil ravno tega! Kako se nisem sama tega prej spomnila? Kaj pa skriva? In seveda naslednjič nasedeš in se sredi noči plaziš po kanti za smeti, smrdljive paprije skriješ v torbo in jih na skrivaj preštudiraš. Klinc, nič pametnega, odkar so maili, nimaš več šans. Samo roke ti smrdijo po pomarančnih olupkih in kavni usedlini. Fuj! Spet te je nategnil.
 3. Potem so njegovi nočni izleti s prijateljčki. Ko se ne javlja na telefon. In se z jutrom privleče domov. Brez izgovora. Smo ga pač pili. In kje si spal? Pri enih študentih. »Šit, a res misliš, da sem tako neumna?« Takrat mečeš krožnike in iščeš oster nož. Seveda si potem ti neuravnovešena, zmešana baba.

Image

Zgoraj našteti so samo prijemi, ki so delovali pred globalno digitalizacijo.
Pred kratkim sem slišala za žensko, ki je skrekala njegovo FB in gmail geslo in si kot on dopisovala z njegovimi potencialnimi skušnjavami. Kapo dol, ne samo, da je zvohala geslo, tudi prava vprašanja je postavljala in se prikopala do njihovih naslovov. Zdaj ve, kje skušnjavke živijo in jih bo ob prvi priliki z motorno žago čakala pred vrati. Zbrisala mu je njihove telefonske številke in jim poslala grozilna sporočila na FB. Iz svojega računa. Da bodo vedele s kom imajo opravka.

Eh, pa saj niso pomembni prijemi ljubosumnih žensk. Pomembno je, da tekmice navohamo na kilometer. In slej ko prej se sumi izkažejo za upravičene.

Takrat smo vsaj malo potolažene. Da nismo čisto nore.

A moški kak deci ljubosumja sprovocirajo tudi sami. Da spet vzbudijo ta divjo babo v nas. Ki se je čisto ugojila v komot razmerju in je pozabila na divji seks v liftu, ter ga ves čas klofta po prstih, ki lezejo v njen dekolte.

Bodimo si na jasnem; vsi zgoraj našteti prijemi so katastrofa. In tega se ne dela. A vseeno to vsi počnemo. Če ne drugače, pa ob poznem SMS sporočilu, zastrižemo z ušesi in skozi zobe zapojemo: »Kdo nam pa piše tako pozno?«…

Kategorije:LISICAMICA, FACEBOOKA KRALJICAOznake: , , , , , , , ,

6 comments

 1. Zelo hudo je, če ne moremo izbrancu, izbranki zaupati.
  Če je jasno na začetku zveze ali v mladi zvezi, da gre za neprimerne stike z osebami izven zveze, je po moje edino pametno iti …
  Veliko težje so pa odločitve, ko zveza že traja dlje časa in je pravzaprav vredna, le da kdaj kakšna druga oseba postavi svet na glavo iznenada …
  Preprosto zaupati svojemu/svoji je po moje neprecenljivo darilo – če nam je dano – seveda gre za to, da nismo naivni, temveč da gre v resnici za zaupanje.
  V taki zvezi, ko lahko zaupamo, se človek spočije …

 2. Pol si pa on tko zaštrika, da ga isti dan – v ločenih soočenjih – nogirata punca in lubica … True story :-).

 3. Včasih tekmice sploh niso tekmice in si želimo samo svoje drage, tudi če pogled občasno uide na kako mimoidočo. Najhuje pa je, ko gre ljubosumje čez zdravo mero, hkrati pa draga neguje zelo dobra prijateljstva s “kolegi”.

  Sicer pa se sumi na tekmice pogosto izkažejo za upravičene ravno zaradi pretiranih sumov in iskanja zarot.

 4. Smeh. Vsi pocnemo? A res? Zenske, ki v takih primerih usmerijo svojo jezo na drugo zensko namesto na svojega manipulatorske partnerja, mi delujejo nekoliko (prikrito) lezbicno. Mhja.

 5. Ženske v bistvu bolj pogosto varajo kot moški – priznajmo si da ima povprečna ženska veliko več ponudb za seks kot povprečni moški, če je pa lepa je to vsaj stokrat več. Razlika je samo v tem da moški ki varajo ponavadi niso glih ljubosumni in posesivni in si pravzaprav najbolj želijo razmerja odprtega tipa, ženske pa pričakujejo da bo njihov moški zvest do nezavesti, čeprav ga varajo z vsakim zapeljivim fuk fehtarjem ki jim pride napoti…

 6. jz vem še za bolj “noro” varijanto – ženska skrekala tipov FB in mail (očitno je to lažje&pogostejše, kokr se zdi), našla ljubezenska pisma, popizdila, a ostala z njim – če bi tu lahko uporabljala hashtag-e bi dodala samo #brezBesed

Komentiraj!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: