Vdovci, ločenci in zeleni zajci


Vedno nas preganjajo demoni preteklosti. In ni hujšega od njegove bivše hudičevke. Ki je vitkejša od tebe. Če so vile rojenice kadile dolge jointe in se nalivale z vodko ob tvoji zibelki, potem je bila ta vešča najbrž še manekenka. Ali pa pevka. Skratka, bejba, za katero so se vlekli jeziki po celi Čopovi. Če si bila kdaj v lajfu res prasica, dobi ona še svojo televizijsko oddajo, ti pa kvečjemu lisice na avto.

Nikoli ji ne boš segla do njenih koščenih kolen. Vsiljivka s strašnim naglasom, sočnimi kletvicami, vedno napačnimi čevlji in rumenimi prameni.
Če si res trapa in si se zatreskala v tipa, ki ima s to hudičevko še otroke, potem je najbrž čas, da si z žlico začneš rezat žile. Tu pa nimaš šans. Celo življenje bo plesal, kot bo na tolkla po bobnu. Zato razumem priajteljico, ki je vedno govorila, da ima raje vdovca, kot ločenca z otroki.

Jaz stavim na ločence brez otrok. Zagotovo so preživeli kaj hujšega od morilskih pohodov tvojih hormonov. Ne trznejo ob tvojih pasjih SMS sporočilih in se do solz nasmejejo, ko policajem sredi noči z balkona kažeš rit. Brez velikega cirkusa odnašajo smeti, ne zdi se jim logično, da sama vlačiš kufre v tretji štuk, predsem pa znajo ceniti dolga sobotna jutra, ko po stanovanju ne vlačiš seslaca in znaš biti vsaj tako kvalitetno lena, kot on.
V tem primeru imaš zagotovo največji manevrski prostor. In eno veliko hvaležnost. Ker so edino rogovje pri vas doma mačja ušesca s pripadajočim repkom in štikli, ki so samo za v posteljo.

Hudič so mladi zajci. Tisti lepi fantki v srajčkah in puloverčkih pastelnih barv. Počasi bodo na plano privlekli še mokasine, potem smo pa pečene. Vedno več se jih zvira po neudobnih stolih na mestni plaži. S prijatelji vsak večer žulijo svoj aperol špric in si ogledujejo punce. Mislim, fantje, aperol špric? Pravi dedci pijejo:
a. Stari do 18 let: bambus ali mišmaš
b. stari do 24 let: pivo
c. stari do 30: kozarec rdečega vina
d. starejši od 30 let: viski. Ali pa špricer. Ob posebnih priložnostih gintonic ali penino. Kar je v bistvu zelo gej.
Še dobro, da poznam nekaj gejev in sem v njihovi družbi deležna mnogo kozarcev dobrih penin.
Kakorkoli, tile lepi fantje ne prnesejo kritike.
Sicer sami radi ocenjujejo, da je kakšna punca: kmečka butara, mastna in mehka ali pa samo zabita. Zaradi njihove samozavesti sonce vsak dan dela ovinke, je pa res, da jih luna ne. Ker noč pokaže njihovo nemoč. In predrzne punce, ki si ne pustijo srati po glavi. Pa čeprav so malo debelčkane (kot bi to rekel on) in se ne pustijo zmesti (dokler ne srečajo pravega – na srečo to ni on).

Zajček, ki ima rad male kužke, je zaljubljen v svojo mamo, prijateljem je nevoščljiv motorja, klavirja in jadrnice. Zato mora najti punco, ki bo vse to prinesla k hiši. Pa čeprav si bo zato pustil vleči živce namesto električnih kablov in sklanjal glavo, ko bodo leteli krožniki.
Eh, slej ko prej bo zlezel v moj omiljen rajon ločencev. In če bo imel srečo, bo našel punco, ki poje več, kot on. Se glasno smeje. In resno misli skoraj vse kar reče. Predvsem tisto, da ji je od psov najljubši predvsem – položaj…

Kategorije:LISICAMICA, FACEBOOKA KRALJICAOznake: , , , , , , , , , , , ,

Komentiraj!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: