Vsi tisti odvečni centimetri…


Ok, najbrž plešasti moški niso bili plešasti že pri dvajsetih. Večina plešcev je pri pri dvajsetih imela blazne afro frizure, ki so jih z maminim likalnikom peglali na likalni deski. S strganimi kavbojkami iz Trbiža in belini Puma supergami so bili pravi asi. In njihove bejbe velike srečnice.

Pa preskočimo 20 let in 30 cm las.
Za njim je propadli zakon, 2 otroka, beštija od bivše žene, kredit za njeno hišo in pleša.
Ona ima 10 kilogramov manj, 30 cm daljše lase. Tistih 5 bivših, ki jih na vsakem naslednjem randiju prizna in polno omara čevljev. Že Jane Fonda je rada rekla, da so visoke pete podaljšek za tiča. To je v bistvu edini uradno priznani izgovor za samsko žensko in obsedenostjo s čevlji. Druga razlog je ta, da nikomur ne rabi lagati, da so 2 x na mesec razprodaje.

A kaj ji pomagajo čevlji, če nima nikogar, ki bi jo peljal plesat.

Prva polovica lepih fantov je poročena, večino druge polovice že pozna. Nad nekaterimi ona ni bila najbolj navdušena, velika večina pa ne nad njo. Zakaj bi si ponoči izpod hrbta vlekel njene povešene joške, če lahko objema sladoledne kupe? Zakaj bi hodil v sindikalno hišico v Dolenjske Toplice, če lahko gre v Gavioli? Zakaj bi hodil na kavo v Benetke, če jo lahko pelje na sladoled na Zbiljsko jezero?

Kaj pa vem. Ker v Gavioliju ne bodo štekali, da ga je usekalo v križu, temveč bodo mislili, da je to kak nov plesni lik, ki se mu reče »usekanšek«. Ker bo zgledal kretensko v zenf hlačah z ritjo pri kolenih in rikverc obrnjeno kapo na šilt. Na koncu še zmeraj ostane fotr s puško na balkonu. Ki bi se ji on pri svojih letih težko izognil s skokom čez živo mejo.

Isto velja za punce. Ne moreš imeti vedno starejšega od sebe, ker boš kmalu hodila na randije v dom za ostarele. In namesto, da bi šla čez vikend na morje, mu boš doma pomagala švasat pasjo uto. Najbrž ti tudi kmalu postane dolgčas na družinskih večerjah, kjer je polovica parov skupaj še iz prejšnjega stoletja, ti pa razmeroma mlada kokoš, ki ne zna vlagati paprike in ne ve, koliko sladkorja se da v marelično marmelado. Sploh se pa ne spodobi, da srečuješ otroke parov iz prejšnjega stoletja ob treh zjutraj v baru, ko se ravno spotakneš čez peto tekilo.

Vzorci iz preteklosti so hudič. Priznaj si, da so kriteriji, po katerih si izbiraš fante, za ustrelit. Če si že tolikokrat jahala osla po ledu, je najbrž nekaj narobe s tabo. In njim. Vedno izbira podobne lepotice, ki mu na koncu pijejo kri. Alo, alo, Mitja štole, a si res tako zabit?

Poglej enkrat nekaj centimetrov daljše joške. In kar precej centimetrov krajše noge.

Tista lepota, na katero smo včasih padali, je mimo. Z leti postanejo seksi druge stvari. To da zna plesat še kaj drugega kot na epileptični napad. Da šteka napade PMSa in ti takrat pomaga iskati nakupovalni voziček po trgovini, ker si ga nekje založila. Da je neskončno zaščitniški in drži s tabo tudi takrat, ko dobro ve, da si ti zoprnemu sosedu nalepila na avto listek z napisom »Baraba neuvidevna!« in podpisala staro blokovsko vohljačko, gospo Novakovo…

To so centimetri, ki štejejo. Poleg tistih centimetrov, ki jim še tehnika ne pomaga… Edini centimetri, ki ti gredo pri njemu resnično na živce pa so centimetri košarkarjev, za katere bi dal jajca klepat. In jih pravkar gleda, ti pa nimaš kaj drugega za početi, kot da napišeš en blog o prekletih centimetrih…
Pri tvojih letih ti je namreč jasno, da se tudi golota zmeraj ne obnese.

Kategorije:LISICAMICA, FACEBOOKA KRALJICAOznake: , , , , , ,

6 comments

 1. aa aa haaa haaa

  kjut zapis

 2. ampak, a res čisto vsak zakon propade???

 3. Mala moja lisica mica….kaj naj ti rečem na tale voj blog?…ni čist tako, kot si napisala….leta? ne vem, kaj si mislila ne moreš imeti starejšega od sebe? koliko je to? okej, vem, da nisi mislila leto ali dve…ampak več….pa vendar….nekaj ti bom povedal…važno je, da se spoštujeta in pogovarjata….in pa seveda v postelji se morata ujet….vse ostalo je irelevantno…..ker, ko srečaš takega s katerim boš imela to, ga sam zagrabi, ne glede na leta, otroke, barvo kože…..to je tvoje življenje….

 4. ha ha ha, kako reeeeesss!!!

  ampak tega ne vejo uni, k so srecno (in malo manj srecno) “zasedeni”! 😉

  tega se zaves sele takrt k pades u “ribnik samskih” 😛 ha ha ha

 5. Lol. Zdajšnji plešci, ki s(m)o obenem nekdanji nosilci afrov smo zdaj ‘uržah’ da so tvojemu bolj zanimivi košarkarji kot pa tvoja golota.
  Te se pa raje loti sklec in počepov, če je pa vse, kar je karkoli vredno, videz , pričeska in štikle.
  Hja, vsak operira s tistem kar ima. Dokler ima.
  Work with what you got girl. I mean ma’am.

Komentiraj!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: