Prekleta božična darila!


Zadnjič sem se ulovila v ogledalu in prestrašeno skočila tri korake nazaj. Fak! Kako grda pižama! Žepi so bili obrnjeni navzven, eno hlačnico sem imela zrolano do kolen, obute sem imela njegove rjave štumfe, o frizuri sploh ne bom izgubljala besed, ker si tega enostavno ne zasluži.
Takrat me je postalo jasno – seveda ljubezen traja samo 3 leta, če se babe po 3 letih razvelečemo kot stara čreva, na obiske hodimo v trenirkah in se rihtamo samo še za v službo.

Najprej sem zabrisala v smeti vse stare, zaprane in preplezane cunje. S frizuro sicer nimam kaj, ker vleči si las iz glave pač ne morem.

OK, sebe sem na približno zrihtala. Zdaj imamo pa problem. Če mu hočem res pokazati, kako rada ga imam, potem za Božič odpadejo brezvezna darila. Darilo mora biti nekaj posebnega. Barcelonin fuzbal dres z njegovim imenom na hrbtu. Ali pa ročno izdelani čevlji iz Armenije. Ali pa čist hud mestni bicikel. Ali pa ura, ki jo lahko sinhroniziraš s telefonom in si potem kot Nightrider. Ali pa kašmirski plašč v barvi kamele. Ali pa heliskiing. Ali pa napišeš knjigo v kateri ima on glavno vlogo totalnega bad ass lepotca. Skratka, rada bi mu kupila darilo pred katerim bi še P Diddy navdušeno cepetal: »Jaz tudi! Meni tudi!«.

Bolj sem razmišljala pred katero izložbo se je slinil, manj sem vedela. Nikakor pa nisem pozabila izložb pred katerimi sem se slinila jaz in kako mu je fajn, ker meni pa res ni noben problem kupiti darila. Mogoče sem malo draga, a moje veselje ob obdarovanju je vedno pristno. Prisežem. Edino v 3. razredu sem ostala brez besed. Dobila sem namreč dnevnik Moj otrok. In nisem vedela kako naj ga izpolnim, ker se enostavno ne spomnim, kdaj mi je zrasel prvi zob in nimam več prvih las, da bi jih nalimala not.

Skratka, pravijo, da je gugl najboljši prijatelj, meni pa se zdi, da se mi včasih pošteno smeji v ksiht.

Naj vam naštejem njegove predloge za pravljično moško darilo.

Trenutno je zelo priljubljeno darilo za moškega mini dimnica. Taka mala komora v kateri si lahko po svojem okusu dimi klobase. Ali pa rebrca. Lahko tudi suši jabolka. Sicer je res recesija, a ne poznam veliko mestnih moških, ki bi sami delali klobase. Lahko pa da se motim. In po novem v kleti ne bomo imeli več smuči in gorskih koles, temveč dva debela prasca.

Naslednje priljubljeno darilo naj bi bili razni vrtalniki, rezalniki, pasovi z orodjem in druge mašine, ki jih ne poznam po imenu. Tako darilo bi bilo zelo egoistično dejanje. Najprej bi mi najbrž moral zvrtat luknje za tiste preklete police, ki ga čakajo že celo leto, potem bi moral pospraviti, če bi bila pa ravno dobre volje, bi mi lahko zaplesal. Oblečen samo v pas za orodje. Torej, če nočete, da vam zvrta luknjo v koleno, ne kupujte teh morilskih orodij.

Naslednji predlog so razni jabolčni derivati. Poličke, polnilci, aplikacije. Ena izmed dobrih for je iGrill. Z njim meriš temperaturo mesa. In ko temperatura preseže dovoljeno, dobiš sporočilo na svoj telefon. Kar mi je hecno. Vem, da bi se mojemu očetu, ki je zaljubljen v svoj iPhone, prikazala Marija in bi celo zimo stal v zunaj in s predpasnikom čez bundo pekel šnicle na žaru.

Potem je še ena fora, ki bi bila dobra za poslovno darilo. Manšetni gumbi, ki so v resnici USB ključki. Nikakor ne smemo pozabiti še ne iPade, lesene ovitke za njih, vse epiozde serije Breaking Bad ali pa vse James Bonde. Lahko mu kupite adventni viski-koledar. Za vsakim oknom se namreč skriva miniturna steklenička viskija. Vsak večer se bo hitro spokal spat, da bo lahko zjutraj ruknil novo dozo alkohola in bo dan takoj lepši. Če vam to ni dovolj, mu lahko kupite domačo varilnico piva. Z receptom za prvo ameriško pivo vred.

Skratka – nič pametnega. Če nočete pijanca, luknje v koleno ali dimince namesto savne.

Zdaj z grozo pričakujem Božič, ker sem mu kupila poštni nabiralnik. Za hišo, ki si jo pa čisto res želi…

Kategorije:LISICAMICA, FACEBOOKA KRALJICAOznake: , , , , , , , , , , , , ,

3 comments

  1. heheh maš prav, moški smo “nezahtevni” in prav zaradi tega je težko kupit darilo! Če pa bi že kaj res meli pa je le to res res drago – avto, playstation, apple izdelek,… nekim dostopnih želja, kot imate ve recimo parfumčke, pa nimamo. Smola….

  2. Saj ni tako težko. Jaz si čez celo leto zapisujem razne ideje za darila.

Komentiraj!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: