Decembrski kurcšlus!


Decembrski žuri so praviloma ena velika polomija.

Začne se s službenimi zabavami, kjer se ne spodobi pokazati vsega, kar znaš. A po prvih sramežljivih aperitivih se žurka razvije in se počne vse, kar se ne sme. Če imaš res nesrečo, plešeš po mizi, glasno vpiješ :”Izraelski men! Aleluja!–Izraelski men!” Dokler ti sodelavka ne prišepne: “It’s raining man! Hallelujah!”… Šit. Ko cela gostilna utihne in te posluša, ugotoviš, da mogoče pesem ne govori o jastogih, temveč o jastukih…

Zadnje, kar se spomniš, je grozljiva podoba tebe, ki sediš v šefovem naročju, piješ njegov konjak in mu na vse pretege razlagaš, kako si v osnovnošolski predstavi igrala kravo, ki so ji naredili predolga vimena, ki si jih potem celo predstavo vlačila po tleh. Na koncu že skoraj jočeš od sreče, ker ima ful dobre čevlje. En šnops bi pa že lahko spila skupaj?

V nedeljo zvečer  resno razmišljaš, da nikoli več ne bi šla v službo. No, vsaj v to službo ne.

Pa niso dovolj zabave čez vikend, kje pa. Največji škandal  bi bil, če ne bi šla vsaj dvakrat na teden še na kuhanca. Kar je približno isto, kot če bi se z eno lato tolkla po glavi, medtem, ko bi z golo ritjo sedela na balkonu.

Ampak včasih je kdo pametnejši od tebe. In zna tvoje jamranje, da se nič ne dogaja, obrniti v svoj prid (beri: počitnice na Barbadosu, odplačan kredit in ful novih prijateljev, ki ga prosijo za guest listo. In ena izmed njih sem tudi jaz). Zato vas vse vabim, da pridete žurat z mano na Kurzschluss. V POP UP klub, ki bo tresel Ljubljano samo slabe 3 tedne. Jaz se sicer na lokacijo vračam s težkim srcem, ker sem tam lani na novoletni službeni zabavi padla pod bobne. Pa vseeno, plac je zakon! Edino mogoče malo mrzel za razgaljene frajle. Ampak obljubljajo pirotehnične eksplozije, ki bodo znale v kombinaciji s kolagenom, botulinom, takimi in drugačnimi tupeji resnično razgaliti in v resnični podobi pokazati ljubljanske jezdece decembrskih noči.

Še 2 namiga:
Če se oblečete v bager Caterpillar, boste v nulo zadeli barvne kombinacije letošnjega Kurtzschlusa. Črna, bela  in rumena. Lahko ste tudi Čebelica Maja. A verjamem, da boste izkoristili priložnost in se pokazali v vsem svojem sijaju, kajti rumena je res zahtevna barva in lahko še pred jutrom izpadete zeleni v ksiht.

Za vse tiste, ki radi gledajo na druge z viška, komentirajo in obirajo, so na voljo VIP prostori, kjer boste imel kraljevski tretma. Vsaka VIP miza bo imela svojo hosteso, ki bo skrbela za vaše nemogoče želje. Klofuta, ki jo bo fasal kak dolgoprsti obiskovalec, ne spada v ponudbo. Je pa gratis .

Meni je res žal, ker se bom udeležila samo 1. zabave. Mogoče se bom konec meseca spomnila na vas, ko bom plesala in pela na mehiški plaži:”Aj se či pego, aj aj, aj se či pego! Una kajpirinja mas, aj, aj!”

Vi pa najbrž sploh ne boste mogli peti kaj drugega, kot pa unc, unc, unc… No, saj res, od Unca do Ljubljane  ni daleč…

Foto: Miles Aldridge

Kategorije:LISICAMICA, FACEBOOKA KRALJICAOznake: , , , , , , , , , , , , , , ,

3 comments

  1. Kaj pa ko si v napetem urniku komaj izboriš 14-dnevni študijski dopust in prvi dan le-tega v Google vtipkaš svoje ime in kot prvi zadetek zagledaš včerajšnji 8-minutni YouTube posnetek rahlo alkoholiziranega traumiranja na temo ukradenega kolesa, ki se konča z valčkom po (na srečo?) prazni Slovenski? Pa niti ni bil december še 🙂

  2. Sliši se kul! Katero ime je teba vtipkat v Google za video? 🙂

  3. Zelo lepo si napisala! To je to! Hostese Kurzschlussa obožujemo tvoj blog, zato bi ti rade podarile popuste na katerokoli vstopnico!
    Lahko mi posreduješ svoje podatke na tonja.gasperlin@gmail.com. SE BEREMO 🙂

Komentiraj!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: