Najamem ljubimca


Pred nekaj leti sem pisala, da bomo ženske v času svetovnega nogometnega prvenstva lahko gole paradirale po trgovinah in se zgoraj brez sončile ob Ljubljanici. Moški nas ob buljenju v TV sploh ne bi opazili. A so me vse prijateljice pustile na cedilu in po gostilnah divje mahale z zastavicami Slovenije. Sicer jih imam na sumu, da se je večina pretvarjala in so šle v zajčnik po zajce, a vseeno jih bom tudi letos pustila pri miru.

Če mene vprašate, je z nogometom vse narobe.

Vse je prilagojeni tej prvi najbolj nepomembni stvari na svetu.
Predvsem pa je to moško maščevanje ženskam.

Najbolj me razkuri njihov cinizem in zlajnano vprašanje, če vemo, kaj je ofsajd. Seveda vemo, smo se že pred 4 leti naučile. Če smo čisto iskreni, nogometna pravila ne morejo biti ne vem kako zaguljena, glede na to, da jih znajo na pamet celo fuzbalerji…

Enostavno ne razumem tega fenomena nogometne evforije. Hormona sreče, ki ga tek za okroglo žogo sprošča. Ženske po moje nimamo nobene take obsesije. Športa, ki bi nas družil in povezoval.

Ne, šoping niti pod razno ne paše pod skupni imenovalec.

Če bi bilo to res, bi punce vsaj 2x na teden po službi šle na rekreativno šopingiranje. Domov bi prišle čisto gnile, praskale bi se med nogami in glasno razlagale, koliko jurjev smo na koncu potegnile s kartico in katera je na koncu častila pivo ter čevape.
Ločile bi se lahko na več divizij. Na Čevljazinje. Perilčice. Torbičarke.

Predstavljajte si Mišo Molk, ki bi v studiu gostila Barbaro Žnidar in Saša Radoviča, ki bi komentirala tekmo:
”Torbičarke napadajo trgovino Marjete Grošelj. Letos je Toko v nemilosti, ker so odkrile, da njihove krave niso zaklane po pravilih košerja. Isto velja za Furlo. Mimo njih se proti Emporiumu prerivajo Čevlazinje. Minimalna dovoljena višina pet jim ne predstavlja ovir. Njihova trenerka Brigita Bukovec jih je naučila, kako med šprintom preskakovati tegle z rožami in lupiti usnjene pete med tlakovci. Vklapljamo se v neposredni prenos v BTC, kjer punce tekmujejo v hitrostnem pomerjanju spodnjega perila. Lani sta se dve tako stepli za spodnjice velikosti S, da si je ena zlomila nos, druga pa okrušila zob, ki ga je nasprotnici zarila globoko v stegno. Obe sta bili kaznovani z rdečim kartonom in prepovedjo šopingiranja za naslednjih 5 tednov. Tisti z okrušenim zobom je od šoka odpovedalo srce. Iz kome so jo zbudili z najnovejšim modelom crocsovih natikačev. Od groze je globoko zajela sapo. In jih zasluženo pobruhala.”

Vsaka 4 leta bi namesto Fashion weeka organizirali svetovno prvenstvo v nakupovanju. Slovenci bi svoje upe polagali na Vesno Jankovič. Njena dolgoletna in bogato sponzorirana kariera je sicer že rahlo v zatonu, a v času recesije, bi bila ona naše zadnje upanje. Močno bi ji lahko konkurirala samo Ivana Šundov, a je v zameno za Jakova Faka prestopila pod Hrvaško zastavo.

Evo, tako si moški predstavljajo žensko tekmovalno evforijo.

A ne razumejo poante. To, da imata Vesna in Ivana ful čevljev in jopic, mene ne navdušuje. Kvečjemu razkuri, a še zdaleč ne tako zelo, da bi sredi noči vstala, si na ušesa nabila slušalke in pod kovtrom na telefonu gledala, kako se babe sredi Rio de Janeira klofajo z obešalniki in žlicami za obuvanje.

Pravzaprav sem ob začetku nogometnega prvenstva objavila oglas:

“Za obdobje nogometnega prvenstva najamem ljubimca. Plača mož.

Šifra: ofsajd”

Zaenkrat se ni še nihče javil.

Po moje se boji penalov…

 

 

Kategorije:LISICAMICA, FACEBOOKA KRALJICAOznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comments

 1. Kdo pa pravi, da so vsi tipi nori na nogomet? Poskusi jih iskati kje drugje, kot v gostilnah, stadionih in pred TV-jem … Recimo v kakšni galeriji, ali na predstavitvi dobre knjige. Veliko prvoklasnih najdeš na podjetniških vikendih, startup scena jih je polna – polna ljudi, ki vedo kaj hočejo.

  Verjemi!

  Sicer pa … Kaj imaš raje: tipa, ki ima nekaj življenja in strasti v sebi, ali tipa, ki mu je vseeno, kaj se dogaja v Braziliji? Vsi mi namreč ne iščemo povprečnežev. Iščemo strast!

  Misliš, da je z ljudmi (velja za oba spola), ki se vlečejo skozi življenje kot megla, zabavno preživljati urice pod rjuhami?

  🙂

  Sicer pa dober blog, odličen slog pisanja, če pa bi bila v razmišljanjih še bolj ostra, polemična, drzna, pa bi bilo že kičasto.

 2. Kaj je offside doma?

  Območje med moškim na kavču in med televizorjem.
  V času med tekmami ženskam odsvetujem vstop v to območje. Se lahko zgodi, da dobite rdeč karton.
  🙂

Komentiraj!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: