Pika Nogavička na norih gobah


Če bi jaz bila moji lasje, bi se odselila z moje glave.

Človek bi mislil, da me je pamet že kdaj srečala, a očitno sta se s srečo zmenili in odpotovali na daljše potovanje. Veselo se svaljkata po plaži in nočeta domov. Zato je zdaj pri nas doma cela štala.

Če smo čisto iskreni, sem za večji del gnoja v štali kriva sama, nekaj ga pa z veseljem pripišem svojemu frizerju.
Pred časom je pripomnil, da bi lahko iz mojih špagetastih las naredil čudovite kodre. Tiste kodre, ki jih ima Giselle, ko se priplazi iz vode in jo slikajo za naslovnico Sports Illustrated.

Jebela, sem se takoj videla s pol metra daljšimi lasmi, ploskim trebuhom, dolgimi nogami in ksilofonom belih zob. V mislih sem svojo golaž bravo zamenjala s pepelnato blond prameni. Štrenaste lase s tremi ovinki las do popka.
Lahko bi rekla, da sem vse naštudirala v nulo.

Pri frizerju so mi lase speli z gumicami, da sem izgledala kot Pika Nogavičkah na norih gobah. Namesto 2 čopov sem imela štiri in na vsak čop namontirane viklarje. Fak. Rahlo sem podvomila v komunikacijo s frizerjem, a me je takoj potolažil, da bo to top šit, ker jih bo pustil gor samo deset minut in bo to ravno prav.

Počasi je začelo smrdeti po zažganem in se kaditi z moje glave. Umivalka las je hitro pogasila mini požarček in z izbuljenimi očmi pogledovala proti šefu. Jebemumast, kako sem izbuljila oči šele jaz, a z viklerji na glavi je nisem mogla ucvreti čez Rožnik proti domu.

Lase so mi napacali s pol litra maske in mi jo pustili na glavi vse, dokler se mi ni vrat zaskočil za zadnje vretence in sem začela glasno vpiti na pomoč.

Nekako so me skrivali pred ogledalom, me razčesavali in kunštno prikimavali, da bo to top frizura. Vse, dokler se nisem zagedala v ogledalo, in zavreščala. Namesto Giselle je pred dogledalom sedel star pudelj. Tisti, ki je okrog brk že rahlo rdečkast in ima na koncu repa velik čop krepa.

Takrat sem prvič v življenju popenila pri frizerju. Tako znorela nisem niti takrat, ko so me pobarvali na piščanca in kmalu zatem na travnato zeleno.

Celo pot do doma sem tulila v telefon in doma porinila glavo pod vodo. Kar je stvar še poslabšalo. Z lahkoto bi na pasjem tekmovanju sodelovala v skupini kokeršpanjelov. Potem sem se zlikala in postala ponosna lastnica šopa slame na glavi. In v glavi.

V naslednjih dneh sem obiskala 3 frizerje, ki so se držali za glavo in grabili ta velike škarje. V službi so me previdno spraševali, če spim s kitkami. S kitkami? Halo, a sem stara 8 let? Sem pa resno razmišljala, da bi si jih dala narediti…

Komaj čakam na zimo, da lahko začnem nositi kape. Zunaj pa samo sonce. Ne me hecat… Mar bi si dala trajno maja in bi dolgemu poletju na čast žrtvovala svoje lase. Tako pa sem jih podarila samo lastni neumnosti.

Pred dnevi sem odstrigla pol metra las, ki sem jih tako vneto vlekla iz glave pretekla 3 leta, da sem potem v desetih minutah postala Neca Falk. Neca je samo ena in prav je, da tako tudi ostane. Sicer ji je zelo podobna sosedova Joža, ampak Joža ima tako frizuro že od sredine sedemdestih, kar pomeni, da je bila v svoji mladosti ful moderna… Jaz te sreče nimam.

Ampak saj veste – lasje pridejo in gredo, človeška neumnost pa ostane za vedno.

 

 

 

 

Kategorije:LISICAMICA, FACEBOOKA KRALJICAOznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comments

 1. Hello would you mind letting me know which web host you’re utilizing?
  I’ve loaded your blog in 3 different browsers
  and I must say this blog loads a lot quicker then most.
  Can you recommend a good hosting provider at a honest price?
  Cheers, I appreciate it!

 2. Not sure exactly which template it uses, but the core CMS platform behind the blog is WordPress, so any template you choose will be as responsive as this one.
  About hosting, there’s a million-and-one around here. If you really want a cheap one, I would suggest using: http://digital-madness.com/index-en.php

  And good luck with your blog 😉

Komentiraj!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: