Zato je Fashion week fajn


Te dni se je pri nas odvijal Mercedes Benz Fashion Week.

Dogodek, ki še tako zaplankano mesto ovije v sij glamurja, svetovljanskosti in prestiža.

Helikopterji z manekenkami pristajajo na strehah nobel hotelov. Filmske igralke na družbenih omrežjih objavljajo neskončne obešalnike podarjenih toalet, ki komaj čakajo, da jih prepotijo znane pazduhe. Fotografije zlatih jajc, ki jim jih strežejo za zajtrk.
Kreatorji imajo status boga, frizerji se naokrog prevažajo v ferarijih, stilisti doživljajo živčne zlome in varnostniki s svojim življenjem branijo diamante, ki bodo na rdečih preprogah jemali dih.
Prve vrste so rezervirane modne guruje. Ikone. Modne urednike. Zvezde. Predstavnike največjih blagovnic, ki bodo predstavljene kolekcije razprodale še pred koncem večera.

Pri nas lahko manekenke s helikopterjem pristanejo samo na kliničnem centru. Kar mogoče niti ni slabo. Ob podhranjenosti jih lahko kmalu pobere. Kreatorji se pripeljejo s kolesi, saj si dragega parkinga v bližnji parkirni hiši enostavno ne morejo privoščiti. Edini diamanti, ki jih vidimo na modnih revijah, ovijajo zgubane vratove staromeščanskih gospa.

Prve vrste zasedejo samooklicani modni mrhovinarji, ki s ponarejenimi torbicami s turških tržnic glasno komentirajo nonšalatne mimohodeče obešalnike.

Zato je tak fashion week fajn.
Ker nihče nikogar postrani ne gleda. Mogoče edino manekene, ki imajo okrog vratu ovite vrečke za smeti, a to je pač visoka umetnost in tako pač mora biti. In navadni smrtniki tega ne razumemo.

Zato so fashion weeki fajn.
Da se lahko pridemo, zaplankani Slovenci, pokazati. Da lahko končno oblečemo tistih nekaj lepih oblek, preden jih naslednjo zimo ne požrejo molji ali gospod ausmodiš. Kajti v Sloveniji se nihče ne želi dajati v zobe in biti drugačen. Če v Ljubljani vsi hodijo okrog v papučah in so strgane kavbojke višek mode, potem bomo taki hodili okrog vsi.

Kje se nam pa da sklanjati glavo ob čudnih pogledih, ko se po mestu sprehodiš s turbanom na glavi. Ko imaš pod roko kovček namesto skromne skajaste taške. Zakaj bi se opravičeval, če imaš krznene salonarje in čajnik obešen okrog vratu? Zakaj bi ti bilo nerodno, ker si drugačen, če ti ni treba? Če si moški pudra obraz in nosi svilene dokolenke. Ker Slovenci pač taki smo. Radi imamo sindikalne prikolice, mrzlo pivo v hladilni torbi, vložene sardele in pred spanjem nastavljamo brisače na plažo.

Zato je fashion week fajn.

Da vidimo, da srebrna penina pač ni najboljša penina na svetu. Da Veuve Clicquot ni samo filmski rekvizit za Patsy iz Absolutely Fabulous in v resnici obstaja šampanjec z oranžno etiketo.

tumblr_o6rtfzpIje1qftpdso1_500

 

In res bi si lahko izmislili lepše ime za predstavitev oblek Alberte Ferretti. Ker beseda inštalacija mene spominja na kopalnico v tretji gradbeni fazi, ne pa na glamurozno modno predstavo z domišljijo.

Fasion week najbrž edino ni fajn organizatorjem dogodka.

Vsi ostali se imamo fajn.

Pridemo, pogledamo, zašimfamo in gremo.

Komaj čakam na naslednje leto.

Res me zanima, kaj bo oblekla Manja Plešnar.

 

 

 

Kategorije:LISICAMICA, FACEBOOKA KRALJICAOznake: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Komentiraj!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: