Brunch v mestu


Zadnje čase so v mestu vedno bolj popularni brunchi.

Po moje je brunch legalno utapljanje mačka v okusni in zelo stajliš dekorirani hrani. Če ga že ne moreš utopiti v jajcih benedikt in holandski omaki, mu pač naliješ en lep kristalen kozarec penine in mu pustiš, da mirno plava mrtvaka vsaj tja do poldneva.

Po poldnevu in obilici lepe hrane, je nova steklenica penine logična posledica prve.  Tako se v nedeljo zbudiš z dvojnim mačkom in trojno slabo vestjo.

Namesto, da bi odšlepala s turnimi smučmi vsaj 8 ur daleč v klanec, si se glasno smejala.
Namesto, da bi vlačila sesalec po stanovanju, si objemala prijateljice.
Namesto, da bi se sekirala, ker je čez dva dni služba, si glasno rekla, da ti nič ne manjka.

Zato si v nedeljo zadaš hudičevo pokoro. “ V ponedeljek pa brokoli in juha iz ovsenih kosmičev,” je vedno rekla moja babi, ko je po sobotnem kosilu v restavraciji tlačila ostanek ocvrtih lignjev v torbico.

Saj se ne spodobi imeti fino! Slovenci moramo skloniti glave in vleči težak plug. Verjeti, da ti bo karma vedno znova eno zaribala. Zagotovo si si zaslužila.
Na dopustu si bila? Tvoje ukradeno kolo bo svet spet postavilo v ravnovesje.
Fant te ne vara? Ujej, ti si pa zaslužiš pošteno porcijo hemeroidov.
Brunch s prijatelji? 100 kil in podočnjaki do kolen. Sori, kazen pač mora biti.

In tako se bičamo iz dneva v dan.

Predvsem naša nečimrnost nas tepe. Lahko ji rečete tudi tehtnica ali meter. Preozke hlače ali pa samo hudičevo iskren prijatelj.
Prekleto poletje, ki razkriva vse zimske grehe.

Jaz prisežem, da vsako nedeljo začnem z zdravim življenjem.
A že v ponedeljek pozabim brokoli in kosmiče doma.

Vsaj do dveh popoldne zdržim in ližem lošč z mize, potem se predam in grem na skledo solate. Na skrivaj pogoltnem še en kos kruha, saj bi sicer omedlela in si nakopala še razbito čelo. Kot da tehtnica, meter, preozke hlače, hudičevo iskren prijatelj in poletje niso dovolj!

Ne zagovarjam lenobe in odvečnih kilogramov, pa vendar se mi včasih zdi, da imamo napačne kriterije lepote. Prepričana sem, da ni velikost kavbojk tista, ki nas dela lepe in simpatične.
Sreča je zagotovo pomembnejša od majhne riti. In ni lepših nog od tistih veselih krakov, ki korakajo vštric z ljubljenim. Mogoče so malo krivi in in ne rastejo iz vratu, so pa najbolj poskočni in imajo prav seksi odrgnjena kolena.
Najlepši dekolte je tisti, ki se trese od glasnega smeha. In najlepše so tiste gube, ki jih poglabljajo vikendi s prijateljicami.

Predvsem zato, ker prave prijateljice držijo skupaj. In nobena izmed njih ni tako žleht, da bi na brunchu namesto penine šlukala prekuhan plankton.
Fantje pridejo in gredo, a prave prijateljice ostanejo. S krampom in lopato vedno pripravljene, da gredo v boj za svoje najljubše.

Če se jim že zgodi, da se jim pod kratke hlače naseli celulit, ga najprej poskusijo odpraviti z antibiotiki. Dokler ne ugotovijo, da  antibiotiki zdravijo celulitis in ne odpravljajo celulita. Takrat si čestitajo, ker jim je mati narava podarila oči spredaj in celulit zadaj, zato niti ne moti preveč njihovega razgleda…

  • Ta kolumna je bila objavljena tudi v prejšnji številki revije Obrazi.
Kategorije:LISICAMICA, FACEBOOKA KRALJICAOznake: , , , , , , , , , , , , , , ,

Komentiraj!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: