Skoraj mrtev moški


Mene nič ne zabava tako zelo kot rahlo prehlajen moški.
Ena roka mu binglja s postelje kot utopljencu iz kake poceni ameriške serije. Včasih ga imam na sumu, da ima pripravljen kartonček z imenom in priimkom, ki si ga bo ob telesni temperaturu 37,4 obesil okrog palca na nogi in se poslovil od krutega sveta.

Najprej se oboroži s škatlami robčkov. Če bo že končal kot v kaki poceni ameriški seriji, bo tudi tja prilezel, kot se za filmskega zvezdnika spodobi. Vedno ima na zalogi tiste lepe škatle, iz katerih vleče mehke robce, se v njih predano uskne, jih z gnusom malo pomečka v roki in spusti na tla. Ker jih nima moči zatlačiti v žep.
Mene, ki sem odraščala ob wc papirju v lističih in polnim rokavom na pol trdih palominih robčkov, to blazno razbesni.
Vsake toliko se postavi na noge in se gre mimo kapelice iz posmrkanih robčkov pogledat v kopalnico, če mu na obraz že leze mrtvaška bledica.

Takrat se tudi z veliko žalostjo poslovi od svoje zveste spremljevalke, ledeno mrzle radenske. Slatine, bi rekel on. Pri njih doma praktično izvira na dvorišču in so si v slatini prali noge. Slatina je njemu kot otroku cotka. Ne more živeti, če je nima nekje pri roki.
Jaz se tukaj nič ne pritožujem, ker je super z janževcem, me pa razkuri, ko po vseh vogalih stanovanja pobiram skoraj prazne steklenice, v hladilniku pa nobene. Pa vi pijte topel špricer, prosim vas.

Nasploh je pa sranje, če gospod zboli na potovanju.
Poleg herpesa, vnetega grla in rdečega nosu na tuk tuk naložimo še pošteno porcijo pritoževanja, jamranja in dedca, ki divje brska po moji popotniški torbici z zdravili.

Pred potovanjem niti pomisli ne, da bo kdaj potreboval antibiotik širokega spektra (moj mehur), obliže (žulji od novih havajank), oglje (ko zmanjka domačega šnopsa, je driska že za vogalom), antihistaminikov (na peščenih plažah ponavadi ni borovcev, je pa veliko komarjev, peščenih uši in letečih ščurkov), vazelina (pustimo detajle), lekadolov, nalgesinov, indijskih arcnij proti mačku, ki zagotovo ne delujejo, in GeloRevoice* pastil za grlo in žrelo.
Predvsem slednje je mati vseh modrosti.

Pride prav po norih nočeh v Bangkoku in nočnemu prepevanju z bandom v prvem nadstropju bara na Khao San Roadu. Po dolgih vožnjah z avtobusi, s katerih proti jutru visijo ledene sveče. Ledeno mrzlih vedrih domačega ruma z red bullom, ki skurijo še poslednjo celico razuma.

No, takrat on začne odpirati kozmetično torbico z zdravili.

Jaz imam navado, da vse škatle z zdravili odprem, palete s tabletami ovijem z navodili za uporabo in potem tesno povijem s selotejpom. Tako prihranim nekaj prostora, pa še zaščitim jih, da se slučajno ne bi prebodle in tako šle vnemar zlata vredne tabletke, od katerih je odvisen njegov obstoj. In moj dopust.

Nazadnje je bil na robu smrti na smučanju.
Hitro je planil po lekadolih in GeloRevoicu.*
Dva dni je bil bolj kumerne volje, tretji dan pa kot jeti v Himalaji. Strašno je bil ponosen nase, ker je takoj začel vojno proti gotovi smrti in rekordno hitro dobil bitko z virusi.
Dokler nisem zbolela jaz in poiskala svojo zalogo antibiotikov.
In ugotovila, da jih pol manjka.
Model je namesto lekodolov pojedel moje antibiotike.
Ni čudno, da je bil takoj zdrav.

* GeloRevoice so pri nas doma najbolj priljubljene pastile predvsem iz dveh razlogov. Ker imajo okus po češnji in ker imajo okus po češnji. Na svetu namreč ni večjega oboževalca češenj od njega. Lani ga je v Brdih med rabutanjem češenj zalotil vaški gonič in komaj mu je pobegnil v krošnjo. Še dobro, da je imel v žepu telefon in smo ga lahko rešili, preden je padel v čekane razkurjenega pudlja.

 

Kategorije:LISICAMICA, FACEBOOKA KRALJICAOznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Komentiraj!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: