Loretdemar in Ivarčkojezero


Še pred tole štalo z maturati in covidom iz Lloret de Mara, sem se spomnila svojega maturantskega izleta.

V razredu smo bile skoraj same babe, sošolci iz paralelk so pa glih komaj izgubili mlečne zobe. Z enim sva se proti koncu izleta sicer nekaj mečkala na usranih plažah Loretdemara, ampak ko mi je rekel: »Ti si moj kroglični ležaj,« je moj lajf postal še bolj usran od loretdemrskega peska. Če bi takrat poznali Kim Kardashian, bi bila zgodba zagotovo drugačna, tako pa sem svojo veliko rit odnesla nazaj v diskoteko in jo utopila v litrih ogabnega koktejla sex on the beach. Ironija pa taka. 

Človek bi pričakoval, da je danes z vsemi tinderji, grinderji, onaoni in ostalimi aplikacijami, lažje najti koga za mečkanje na usranih plažah Ljubljanice ali Ivarčkega jezera, a mi prijateljice zatrjujejo, da je vse šlo v maloro. 

Enkrat sem si sicer hotela narediti profil na tinderju, ampak sem se bala, da me kdo zatoži Slani, ki najbrž ne bi verjel, da je bilo vse zrežirano za raziskavo z udeležbo za potrebe članka v lokalnem glasilu. Sicer se počutim zelo prikrajšano za to poglobljeno izkušnjo, a raje ne bi izzivala in na koncu v resnici iskala novega jezdeca sreče v digitalnih sferah seksa in trpljenja. 

Letos za novo leto je bila z nami frendica, ki se je pred kratkim ločila. Bolj je utapljala žalost v gintonicu, bolj je z geliranimi nohti tapkala po telefonu. Levo, desno. Levo, desno. Dokler ji nisem izpulila telefona iz rok in si še sama ogledala katalog osamljenih, potrebnih in pozabljenih. Meni so se vsi zdeli kot iz reklame za H&M. V debelem štrikanem puloverju strmi proti morju. Hipsterske brade in oranžne superge. Kolesarji. Turni smučarji. Pa uni tipi s premalimi raybankami na japonskih motorjih. Ful jih je blo brez fotke, kar mi gre itak na jetra že na bolhi.

Skratka, tam nekje proti jutru so se mi zdeli vsi strašno fejst in sem vztrajno drsala proti desni, dokler me vrešče ni dobila pri kriminalnem dejanju. Kaj sem pa jaz vedela, da jih s tem potrdim za nočno pošiljanje obritih in neobritih predelov različnih velikosti, nespodobna povabila in vztrajna dvorjenja? Menda je bila drugo jutro cela štala, ker se ji je aplikacija sesedala od navdušenega hipsteraja od Helsinkov do Skopja. Jah, so mi pač všeč mišičasti gozdarji. Zadnjič sem jo sicer srečala, ampak je trdno stisnila torbico pod pazduho in jo ucvrla mimo. Zagorela, blond in vitka kot vrba. Tudi zato ne štekam, zakaj je samska. Očitno ima tinder svoje pomankljivosti. Predvsem je zoprno, ko na tinderju najdeš moža svoje frendice. Ker to ni isto kot če bi v bordelu srečal svaka. Kao, oba sva v vistem zosu in bova tiho, a ne?

Včasih je bil popularen onaon. Moja prijateljica je iztisnila vsako kapljo iz plačane članarine in redno hodila na randije s člani društva samskih in osamljenih. V resnici smo jo prijateljice vedno znova pumpale in podpihovale njene ljubezenske pohode, ker se je domov vračala z odličnimi zgodbami. O tipu, ki je mu je manjkal sprednji zob. Menda ga je prejšnji teden zbil na divjem kolesarskem spustu z Golovca. S ponijem! Kmalu smo izvedele, da že leta hodi tak okrog in prodaja vedno novo zgodbo, zakaj je škrbast. Enkrat je krivo kolo, drugič kandelaber, še dobro, da mu ga ni za malico pojedel pes. Ker domače naloge mu zagotovo je. 
En planinec je prišel direktno s Šmarne. Usran in prešvican. Tretji jo je hotel odpeljati v Indijo v ašram. Da bi skupaj prakticirala tantrični seks. Veliko je bilo računalniških strokovnjakov, ki še zmeraj živijo pri mami.  V stari otroški sobi imajo na steni plakate Samanthe Fox. 

Letošnje generacije nimajo maturanstkih in absolvenstkih izletov. In so prikrajšani za še za tako slabe zgodbe iz Loretdemara. Ki po dobrih 30 letih končno postanejo dobre zgodbe. Jaz nimam več velike riti, kroglični ležaj ima pa velik vamp, premale raybanke in živi pri mami. Ponoči mu družbo dela samo zbledela Samantha Fox. 
Komaj čakam na novo obletnico valete, da mu povem, da je lezbijka in jo odslej najde samo še na – grinderju.

Ta kolumna je bila spisana in objavljena v reviji Lokalne Ajdovščina.

Kategorije:LISICAMICA, FACEBOOKA KRALJICAOznake: , , , , , , , , , ,

2 comments

  1. Obletnica Valete bo baje res letos, samo mi tistega davnega leta 1995 zal nismo sli v Loretdemar, sli smo pa na IvervkoJezeto in GolarjevVrh;)))

    Se kmalu vidimo!

  2. Hahahaha, temu sem se pa res nasmejal. 🙂 Jaz na maturantskem izletu sicer nisem bil, ker so bili moji sosolci nesposobni se dogovorit kam bi sli, na koncu je pa tako ali tako sola skenslala vse izlete. 😀

Komentiraj!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: