Seksi Miklavž, Ančka in Red Parkeljs


Od nekdaj sem bila rahlo zaljubljena v Miklavža.
Absolutno se mi zdi večji prasec od Božička in dedka Mraza. Predvsem nima tako velikega vampa in predvidevam, da pod tistim plaščem skriva hudo natrenirano telo.

V Šentjanžu imamo skupno obdarovanje in Miklavža zmeraj igra Vanč. Sicer se zmeraj čudim, da ga otroci ne prepoznajo, ker skozi tiste svoje škrbaste zobe prav značilno šešlja. Ampak očitno se ga bojijo bolj kot parkeljni križa in imajo preveč dela z grizenjem nohtov in ponavljanja pesmic, s katerimi ga bodo prepričali, da jim bo dal nove smučke.
Najbolj se ga boji Andrej. Star je 21 let in zmeraj šklepeta z zobmi skrit za krušno pečjo. V šoli je imel skoraj same šuse in so mu celo otroštvo grozili, da ga bodo vlekli parkeljni, če se ne bo začel učiti. Ima pa daleč največjo zbirko seksi revij in najbolj poflikano Ančko na celem Koroškem.
Ko je bil star 18 let ga je Vanč vprašal, če bi igral parkeljna, ker si je njegova žena Lena zlomila roko, ko mu je šraufala traktor.
Andrej je skoraj iz kože skočil od veselja. V gostilni je bil najbolj glasen in naenkrat je njegovo življenje dobilo smisel.
Zmenila sta se, da se dobita v Vančevi štali in se oblečeta.
Andrej je 5. decembra previdno pokukal v štalo:” Vanč, kje si?”
Vse je bilo tiho.
Počasi je stopicljal proti svinjski ogradi:” Vaaaanč?”
Še zmeraj je bilo vse tiho.
Andrej počasi pokuka skozi vrata h kravam in takrat … Iz teme se proti njemu stegne belo orokavičena roka in reče:” Pridi, otrok moj.”
Iz štale se je slišal samo huronski krik in neroden tek Andreja, ki je bežal kolikor so ga veliki podplati nesli.

Še danes ga prepričujemo, da Miklavž v resnici ne obstaja. Pa si ne da reči.
Ubogi revež, kako je trpel, ko so v Pliberku imeli festival parkeljnov.
Menda so ga videli, kako si je na hrbet oprtal Ančko, zajahal svoj moped in oddirkal iz Pliberka. A na njegovo največjo nesrečo, so se takrat mimo pripeljali Red Parkeljs in ko so videli nago babo na motorju, so takoj obrnili in se pognali za njim.

Do danes ga še nismo videli. Se pa govori, da se je za svojo Ančko boril kot lev in jo še danes flika in prav previdno pumpa …

Kategorije:TETA IZ PLIBERKA

Komentiraj!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: